söndag 21 augusti 2011

Double Chocolate Chip Cookies

250 g Smör

1 tsk Vanlijsocker

2,5 dl Socker

1,25 dl Farinsocker

1 ägg

0,75 dl Kakao

2 msk Mjölk

Knappt 4,5 dl vetemjöl

¼ tsk Bakpulver

2,5dl Blockchoklad (hackad)

Använd elvisp för att röra smöret mjukt.

Rör i alla socker sorter, efter det ägget, kakaon och mjölken i tur och ordning.

Bakpulvret blandas med mjölet innan det rörs i smeten sist har man i den hackade chokladen.

Klicka ut lagom stora klickar på bakplåt och grädda i 180 graders ugn i 10-12 minuter.

TIPS:

¤ Blanda i hackade nötter, daim kulor, grovt hackade dumle kolor, torkad frukt eller vad man nu kan vara sugen på. Bara fantasin stoppar.

¤ Lägg degen på smörpapper eller bakplåtspapper och forma till en korv som läggs i frysen. När man sedan får gäster skär upp lagom stora och lagom antal kakor som gräddas enligt ovan. Alltid nybakade kakor till gästerna utan så mycket ansträngning just då.

Luktar ju underbart.

¤ Låt kakorna svalna något så att smakerna kommer fram ordentligt.

1 kommentar: