måndag 15 oktober 2012

Färga socker

Blir inte så många inlägg just nu. Svårt att få tid till att pyssla/hantverka när man har en 4 åring och en tjej som fyller 1 om en vecka. 
Men av anledning av att det kommer bli 1 års kalas om lite mer än en vecka så bakade jag och 4 åringen kanelbullar idag. 

För att bullarna skulle bli lite "barnsligare" så färgade jag pärlsockret med gelefärger, går bra med vanliga hushållsfärger också.
Om någon under så gjorde jag såhär:

1. Tag fram pärlsocker, plastpåse och den färg du vill använda.Eftersom jag användergelefärg hatr jag tagit fram tandpetare att ta färgen med.2. Häll valfri mängd pärlsocker i påsen och droppa i färg eller som jag tag en ordentlig dutt med tandpetaren och lägg i påsen.

3. Stäng påsen och skaka tills färgen har spridit sig jämnt.


4. När färgen är jämnt fördelad så låt påsen stå öppen en stund så drar sockret in färgen så att det inte är kladdigt.


Jag ville ha orange utan att ha orange färg tillgänglig just då så då blandande jag rosa och gult för att få rätt färg, 


När jag var klar med färgandet för idag hade jag detta att ha på våra bullar, det rosa och vita jag har i burken är som jag färgade när jag ville ha rosa chokladbollar till dopet.  Så det går bra att spara om man får över så man kan använda vid senare tillfälle.
Mera bakrelaterade inlägg kommer nog komma närmasta tiden då det kommer bakas en del inför kalaset. Dessutom håller jag på att planera värst 1 årstårtan. den kommer garanterat hamna här efter kalaset varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar