lördag 8 juni 2013

1:a beställningen

En vän frågade om jag ville baka tårta till hennes sons 4 års kalas för 30 personer, på temat PIRAT.
Eftersom jag själv skall ha Piratkalas för min (snart) 5 åring om en vecka så hade jag ju surfat runt för inspiration för tårta på det temat, hade dessutom aldelens för många ideer ;-) så då passade det ju bra att få göra fler pirattårtor.

Valde att utgår från cupcakes som jag sett på you tube denna och så en piratkapten .
Printade bild på dem båda och hade som förlaga.

Jag ville dock att de skulle ha lite färg i ansiktet därför har jag fägat sockermassan med ivory och rosa för att få en fin hudfärg.
Innehåller köpebottnar fylld med glasscreme och färska jordgubbar i skivor och hackade med grädde.
Spacklad med grädde och täckt o dekorerad med sockerpasta (ballinas) som är fodrad med lite matolja.
Sjökaptenen har även den köpesbottnar, fylld med glasscreme och blåbärsgrädde (på hemkokt blåbärsylt). Spacklad med vispgrädde, täckt och dekorerad med sockerpasta (ballinas) som är fodrad med med lite matolja. Kaptenshatten är sockerpasta blandad med flowerpaste (ballinas) för att den ska kunna stå ut utanför tårtan utan stöd.

Är själv nöjd med resultatet och det var roliga tårtor att dekorera. Pappan i familjen verkade nöjd när jag lämnade över dem nyss. Ska bli kul och se hur de andra gästerna reagerar då vi även är inbjudna på kalaset. Är ju lite speciellt att det är första gången som det inte är den egna familjen som ser och äter tårtorna jag gjort.

1 kommentar:

  1. Tårtorna var supergoda och jättefina...mycket uppskattade av både barnen och deras föräldrar! Kram på dej och tack sååå mycket för jobbet du lsde på den....måste säga att min favorit var jordgubbstårtan!

    SvaraRadera